Доступність посилання

ТОП новини

ДСНС: радіаційний фон у зоні відчуження не перевищує норму


Радіаційний фон на території зони відчуження не перевищує норму, повідомив перший заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій України Олег Мельчуцький.

«На території зони відчуження проводиться моніторинг. В цілодобовому режимі здійснюються заміри радіаційного фону. На даний момент він становить близько 25 мікрорентген на годину, при нормі 50», – заявив він.

Водночас перший заступник голови ДСНС не зміг відповістити на запитання, коли рятувальники зможуть ліквідувати займання. Він повідомив, що до ліквідації пожежі залучили 192 людей і 27 одиниць техніки.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій України, 29 червня на території комплексу лісового господарства «Чорнобильська пуща» в районі села Ковшилівка і селища Поліське виникло займання сухої трави й очерету, яке поширилося окремими осередками на площі близько 130 гектарів.

Міністр екології і природних ресурсів Ігор Шевченко у коментарі Радіо Свобода заявив, що пожежа в Чорнобильській пущі виникла за межами зони відчуження і не загрожує АЕС.

XS
SM
MD
LG