Доступність посилання

ТОП новини

У Росії розчаровані додатковими санкціями Канади


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Москві розчаровані додатковими санкціями Канади проти Росії. Як заявив офіційний представник російського МЗС, нові обмежувальні заходи проти Москви додадуть негативу у відносини між двома країнами.

«Подібні недружні дії Канади не можуть не викликати жалю. Утім, чого можна очікувати від тих, хто своїми заявами і безвідповідальними кроками всіляко потурає «партії війни» у Києві, перешкоджаючи реальному пошуку шляхів врегулювання внутрішньоукраїнського конфлікту?», – сказав Лукашевич у вівторок, 30 червня.

У понеділок, 29 червня, Канада запровадила додаткові економічні санкції проти 14 російських юридичних і трьох фізичних осіб.

До розширеного списку санкцій потрапили зокрема російські компанії «Газпром», «Газпром нєфть», «Сургетнєфть» і «Транснєфть».

Що ж до фізичних осіб, то Канада запровадила санкції проти російського політолога Олександра Дугіна, лідера Євразійського союзу молоді Павла Канищева, а також одного з лідерів російського мотоклубу «Нічні вовки» Андрія Коваленка.

Рада ЄС 22 червня ухвалила формальне рішення про продовження обмежувальних заходів проти Росії до 31 січня 2016 року.

Євросоюз, США та інші країни упродовж 2014 року запровадили проти Росії санкції – спершу через анексію українського Криму, згодом – через роль Москви у конфлікті на Донбасі. Імовірне скасування або полегшення режиму санкцій у ЄС пов’язують із виконанням Росією укладених у лютому в Мінську домовленостей у межах тристоронньої контактної групи.

Канада – одна з перших країн, яка засудила анексію Криму і підтримку Росією (попри заперечення Кремля) сепаратистів на Донбасі, запровадивши ряд санкцій.

XS
SM
MD
LG