Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: за добу на Донбасі загинув 1 військовий, 10 поранені


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Один український військовослужбовець загинув за минулу добу через обстріли у зоні проведення АТО на Донбасі, ще десятеро були поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, цих втрат сили АТО зазнали на донецькому напрямку. Лисенко заявив, що на цьому напрямку ситуація залишається найбільш складною і принципових змін не зазнала.

«Вчора ввечері відбулася перестрілка між силами АТО та бойовиками у Луганському і Ленінському: зафіксовано використання танків та мінометів НЗФ. Точки найбільшого напруження у передмістях Донецька – Піски та Мар’їнка», – додав він.

Як заявив Лисенко, бойовики застосували проти сил АТО «Гради» і 122-міліметрові гармати, зокрема на Луганському напрямку в районі Золотого і Врубівки, яка розташована в тилу, за понад 15 кілометрів від фронту.

Речник АТО додав, що тривають обстріли сил АТО і в Широкиному під Маріуполем, попри заяву бойовиків, які оголосили селище «демілітаризованою зоною».

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують в обстрілах сили АТО. Про жертви і постраждалих не повідомляють.

Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають зокрема припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

За даними ООН, внаслідок конфлікту від квітня 2014 року загинули щонайменше 6,5 тисячі людей.

XS
SM
MD
LG