Доступність посилання

ТОП новини

Росія не постачає Києву озброєння, яке може використовуватись для агресії – Рогозін


Віце-прем'єр-міністр Росії Дмитро Рогозін
Віце-прем'єр-міністр Росії Дмитро Рогозін

Віце-прем'єр-міністр Росії Дмитро Рогозін заявляє, що Росія припинила будь-яку військову співпрацю із Україною і не постачає Києву озброєння, яке може бути використане для агресії проти мирного населення. Про це Рогозін заявив під час години запитань до уряду в Держдумі Росії, передає агенція ТАСС.

«Я маю честь очолювати комісію з експортного контролю Росії, відповідально вам заявляю: ми нічого не постачаємо того, що могло б забезпечити агресивний потенціал тих людей, що застосовують зброю проти цивільного населення навіть на території власної держави», сказав Рогозін.

За його словами, Росія припинила будь-яку військову співпрацю з Україною у перші дні подій на Майдані.

«Ми цю співпрацю (військово-технічну – ред.) припинили у перший тиждень після того, як на Майданіпролунали постріли - у лютому минулого року. Там було вже тоді все зрозуміло… Все, тепер ми повинні покладатися винятково на власні сили і розуміти, що з країною, до керма якої, по суті, прийшли «путчисти», «фашисти» – працювати ми навряд чи зможемо», – сказав Рогозін.

Російський урядовець заявив, що нині мова йде лише про окрему продукцію, яку росія отримує з України, але її не можна назвати «військовою».

«Мова йде, наприклад, про деякі наші зустрічні поставки в інтересах, скажімо, підприємств в Запоріжжі і в Миколаєві, від яких ми отримуємо вже кінцеві вироби для цивільної продукції», – сказав Рогозін, додавши, що перелік цієї продукції «вкрай вузький».

Україна і країни Заходу, а також НАТО, Рада безпеки ООН неодноразово заявляли про наявність доказів збройної підтримки сепаратистів на Донбасі і відрядження туди своїх військових. Росія заперечує участь у конфлікті на сході України своїх регулярних військ, але визнає наявність там так званих «добровольців» із Росії.

XS
SM
MD
LG