Доступність посилання

ТОП новини

Греція висунула нову пропозицію кредиторам, але угоди до референдуму не прогнозують


Алексіс Ципрас
Алексіс Ципрас

Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас зробив нову пропозицію міжнародним кредиторам країни, проте деякі європейські чиновники назвали її недостатньою і заявили, що угода з Афінами неможлива до референдуму 5 липня.

У листі, який Ципрас надіслав пізно ввечері 30 червня, він закликав до «нової угоди, яка б регулювала фінансові питання країни через Європейський механізм стабільності», заявив неназваний грецький посадовець.

Очікується, що сьогодні міністри фінансів країн зони євро обговорять подальші кроки щодо боргової проблеми Греції. Водночас міністр фінансів Німеччини Вольфґанґ Шойбле заявив, що укладення угоди не очікують, принаймні не до референдуму щодо пропозицій кредиторів, який влада Греції запланувала на 5 липня.

30 червня міністри фінансів зони євро під час екстреної телефонної конференції відмовилися продовжити фінансову допомогу Греції. Кредит у розмірі 1,5 мільярда євро Греція мала погасити до 18:00 за часом Вашингтона (це 1:00 1 липня за київським часом).

Голова грецького уряду закликав жителів країни відкинути вимоги міжнародних кредиторів на референдумі, який має відбутися 5 липня.
Європейські лідери попередили, що відмова від умов кредиторів означатиме вихід Греції із зони євро.

XS
SM
MD
LG