Доступність посилання

ТОП новини

Голова МАГАТЕ вирушає до Ірану для переговорів про ядерну програму


Голова МАГАТЕ Юкія Амано
Голова МАГАТЕ Юкія Амано

Голова Міжнародного агентства з атомної енергії ООН (МАГАТЕ) Юкія Амано вирушає до Тегерана для продовження переговорів про ядерну програму Ірану. Візит відбувається на тлі офіційної заяви переговорників про відтермінування остаточної угоди іще на тиждень – до 7 липня.

Очікується, що Юкія Амано зустрінеться із президентом Хасаном Роугані та іншими високопосадовцями Ірану, мовиться в заяві МАГАТЕ.

В МАГАТЕ також зазначили, що Амано сподівається «прискорити вирішення всіх питань, які залишилися і стосуються іранської ядерної програми, в тому числі її можливого військового виміру».

МАГАТЕ заявляє, що наразі досягнено лише обмеженого поступу у розслідуванні військової складової ядерної програми Ірану і це потребує більшої співпраці з боку Тегерана. Іран продовжує заявляти, що його програма не має загрозливого характеру.

Іран і шість держав – Великобританія, Китай, Франція, Німеччина, Росія та Сполучені Штати Америки – напередодні визнали, що досягти очікуваної домовленості у визначений ними раніше термін до 30 червня не вдасться, і погодилися продовжити їх іще принаймні на кілька днів. Шість держав хочуть обмежити ядерні програми Тегерана, які, як вважають, можуть мати військове застосування.

XS
SM
MD
LG