Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: 4 військових поранені за добу на Донбасі


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Внаслідок обстрілів на сході України за минулу добу були поранені четверо військових, загиблих немає, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

За його словами, це сталося під Донецьком і Горлівкою.

Як заявив Лисенко, на донецькому напрямку бойовики продовжують збройні провокації під Горлівкою. «Зокрема вчора найбільш запеклі бої відбулися на півночі цієї агломерації – у Майорську. Південніше, на захід від Донецька, найгарячішими точками були Піски і Мар’їнка. Слід відзначити, що кількість ворожих провокацій і застосування важкого озброєння з боку НЗФ на цьому напрямку вчора були менш інтенсивними, ніж зазвичай», – додав речник АТО.

Він також повідомив про загострення ситуації на маріупольському напрямку. «Противник зосередив важке озброєння (танки й артилерію) поблизу лінії зіткнення й інтенсивно її застосовує. Внаслідок ворожих обстрілів під вогнем опинилися наші позиції у Богданівці, Старогнатівці та Широкиному і Бердянському. Традиційно бойовики активізуються у другій половині дня та у темну пору доби», – сказав Лисенко.

На Луганському напрямку, за його словами, ситуація залишається відносно стабільною – фактів масового застосування важкого озброєння на цій лінії оборони не зафіксовано.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують українські війська в обстрілах своїх позицій, зокрема у Горлівці і Донецьку. За їхніми даними, внаслідок обстрілу Донецька був поранений один цивільний.

Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають зокрема припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

За даними ООН, внаслідок конфлікту від квітня 2014 року загинули щонайменше 6,5 тисячі людей.

XS
SM
MD
LG