Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загиблих серед військових немає, 4 поранені – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу на Донбасі загиблих серед українських військових немає, 4 поранені, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

На донецькому напрямку, за даними речник АТО, ситуація в районі Горлівки залишається відносно стабільною, фактів застосування великокаліберного озброєння з боку бойовиків не зафіксовано.

«На захід від Донецька обстановка більш напружена: епіцентром протистояння вчора було село Піски. На наших рубежах в районі аеропорту зафіксовано використання ворожих танків, 120-міліметрових мінометів та снайперів», – зазначає Мотузяник, додавши, що на маріупольському напрямку ситуація дещо стабілізувалася.

За його словами, на луганському напрямку тривають щоденні вечірні мінометні обстріли Станиці Луганської.

«Окрім цього, бойовики вчинили масштабну провокацію в районі Кримського: бій тривав понад півтори години. Також поодинокі збройні провокації НЗФ траплялися на інших ділянках – Щасті, Трьохізбенці, Золотому», – додав речник АТО.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують Збройні сили України у порушенні мінських угод. Зокрема, за їхніми словами, українські військові за минулу добу здійснили 35 порушень режиму припинення вогню.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG