Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі 16 разів обстрілювали українські позиції – штаб АТО


У штабі АТО заявляють, що з півночі до 18 години вечора 3 червня бойовики 16 разів обстрілювали українській позиції на Донбасі.

«Порушуючи Мінські домовленості вороги вночі здійснили артилерійський обстріл сил АТО зі 152-міліметрових гармат у районі населеного пункту Трьохізбенка. З 11-ї до 12-ї години проросійські найманці гатили зі 152-міліметрової артилерії в районі населеного пункту Опитне. З 10.40 до 11.50 вороги обстріляли зі 120-міліметрових мінометів українських військових в районі населеного пункту Новотроїцьке», – повідомив у п’ятницю увечері речник штабу АТО Дмитро Гуцуляк.

«О 15.30бойовики піддали обстрілам зі 120-міліметрових мінометів українських військових поблизу населених пунктів Розсадки, Санжарівка, Троїцьке. О 17.10 в районі населеного пункту Щастя відбулося бойове зіткнення сил АТО з диверсійно-розвідувальною групою проросійських окупантів», – додав Гуцуляк.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Про порушення режиму припинення вогню заявляють і сепаратисти угруповання «ДНР».

«Ситуація у «ДНР» залишається складною. Інтенсивність обстрілів українською стороною за минулу добу становила 35 порушень режиму припинення вогню», – сказав Едуард Басурін, який називає себе «заступником міністра оборони» угруповання «ДНР».

(Відео користувача YouTube Anna News)

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG