Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську бібліотекарі сіли на велосипеди


Бібліотекарі сіли на велосипеди до Дня незалежності США
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00

У Дніпропетровську 4 липня працівники бібліотек разом зі своїми читачами організували велосипедний флешмоб. Захід відбувався під гаслом «Книжка – тренажер для розуму, велосипед – для тіла».

За словами учасників акції, таким чином вони прагнули показати, що посильні фізичні навантаження приносять користь для тіла й позитивно впливають на розумову діяльність, закликати жителів міста пересідати на більш екологічний та економний вид транспорту.

Флешмоб також був приурочений до Дня незалежності США – ініціаторами заходу виступили співробітники дніпропетровського центру «Вікно в Америку», який вже 10 років діє при обласній науковій універсальній бібліотеці за підтримки посольства США в Україні.

Під час велосипедного пробігу центральними районами Дніпропетровська учасники роздавали перехожим брошури про діяльність центру. За словами відвідувачів, збираючись у закладі, вони знайомляться з культурою США, вивчають англійську мову, спілкуються з її носіями, знаходять друзів та однодумців. Окрім того, центр «Вікно в Америку» має велику колекцію книжок, відеофільмів та листівок про американську історію, традиції.

«Ми завжди раді новим читачам, але вони зараз балувані, тому треба приваблювати їх новими методами. Відтак ми вирішили у вихідний день провести таку акцію і роздати рекламу нашим потенційним читачам. За медичними показниками, їзда на велосипеді сприяє покращенню роботи мозку», – сказала керівник бібліотечного центру «Вікно в Америку» в Дніпропетровську Світлана Усенко.

За словами співробітників центру «Вікно в Америку», на волонтерських засадах їхньому закладові допомагає чимало іноземців, які приїздять до Дніпропетровська: вони беруть участь у перегляді та обговоренні фільмів англійською, розповідають про життя в своїй країні, спілкуються з відвідувачами своєю рідною мовою.

Раніше схожі велофлешмоби відбулися в Тернополі та Луцьку.

XS
SM
MD
LG