Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики ввечері 30 разів обстріляли українські позиції − прес-центр АТО


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 4 липня 2015 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 4 липня 2015 року

Порушення режиму припинення вогню з боку проросійських незаконних збройних формувань не припиняється. З 18-ї по 24-ту годину 4 липня, вони 30 разів обстріляли позиції сил АТО, в тому числі із використанням озброєння, що заборонено Мінськими домовленостями. Про це повідомили у прес-центрі АТО.

«Так, о 20.00 протягом півгодини позиції сил АТО поблизу міста Щастя зазнали мінометного обстрілу бойовиків з використанням 120-мм мінометів. З 21.10 до опівночі проросійські бандформування гатили зі 120-мм мінометів та вели обстріл зі стрілецької зброї по силам АТО в районі Станиці Луганської, Новгородського. О 21.30 запалювальними мінами калібру 120-мм обстріляні позиції сил АТО поблизу н.п. Піски».

Також зафіксоване використання стрілецької зброї в бік позицій сил АТО поблизу населених пунктів Авдіївка, Мар’їнка, Старогнатівка, Кримське, Опитне, Донецького аеропорту тощо, йдеться у повідомленні.

Як додали у прес-центрі, на Луганському напрямку Зафіксовано близько 10 прольотів безпілотників.

«З нуля годин до 6 ранку сьогодні, 5 липня, бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї практично по всій лінії розмежування. Українські військові дають адекватну відсіч зі зброї, не забороненої Мінськими домовленостями. Попри ведення обстрілів проросійських незаконних формувань, ситуація в зоні проведення АТО знаходиться під контролем українських військових», − повідомили у прес-центрі АТО.

Сепаратисти ж на своїх сайтах звинувачують Збройні сили України у порушенні мінських угод. Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG