Доступність посилання

ТОП новини

Перше чергування поліції: зареєстровано 15 ДТП, затримано 3 крадіїв


Патрульна поліція (ілюстраційне фото)
Патрульна поліція (ілюстраційне фото)

Під час першого чергування у ніч на 5 липня у Києві патрульні поліцейські зареєстровали 15 ДТП і затримали двох крадіїв, повідомляють у Міністерстві внутрішніх справ.

«Під час нічного патрулювання виникали ситуації, що потребували регулювання дорожнього руху. Поліцейськими зареєстровано 15 ДТП, одна з яких була із тяжкими наслідками. Потерпілому була надана перша домедична допомога. Серед затриманих цієї ночі були правопорушники у нетверезому стані, які мали при собі вогнепальну зброю. Затримано двох правопорушників, які відкрутили колеса автомобілю. Наряд приїхав за 3 хвилини.», – повідомили у МВС у неділю, 5 липня.

Перші 500 співробітників нової патрульної поліції патрулювали Київ у ніч на 5 липня.

Перший заступник міністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе повідомила 4 липня, що патрульні поліцейські, які склали в суботу присягу у Києві, вийдуть на службу ввечері у тестовому режимі. За її словами, патрульні працюватимуть як служба МВС до вступу в силу закону «Про Національну поліцію».

2 липня парламент ухвалив закон про створення Національної поліції, який ще мають підписати спікер і президент. Нова патрульна служба є одним із нововведень, запропонованих концепцію реформування МВС. Перехід від ДАІ до нової форми патрулювання триватиме, як прогнозують, до півроку, і крім Києва, патрульна служба буде впроваджена у Львові, Одесі, Харкові та Луцьку.

XS
SM
MD
LG