Доступність посилання

ТОП новини

Полторак: на переоснащення флоту заплановані значні кошти


Український фригат «Гетьман Сагайдачний»
Український фригат «Гетьман Сагайдачний»

На модернізацію та переоснащення Військово-морських сил і на соціальний захист моряків плануються значні кошти, заявляє міністр оборони України Степан Полторак.

«Сьогодні нас чекає складна і досить відповідальна робота з технічного переоснащення та озброєння Військово-морських сил, створенню умов проживання для особового складу. Для цього планується виділення значних коштів, щоб ми могли максимально наблизити наш флот до світових стандартів. Переконаний, що ті труднощі, які сьогодні існують, будуть обов'язково подолані», – заявив Полторак в Одесі на заходах з нагоди Дня ВМС, повідомляє прес-служба Міноборони.

Про яку саме суму йдеться міністр не уточнив.

Раніше перший заступник начальника штабу командування ВМС України контр-адмірал Дмитро Таран розповів, що військові моряки вже розробили пропозиції до проекту державної програми розвитку озброєнь і військової техніки до 2020 року.

Таран зазначив, що за попередніми підрахунками, на реалізацію планів українським Військово-морським силам необхідно близько 40 мільярдів гривень упродовж п’яти років. У результаті кількість кораблів має зрости втричі.

За словами Дмитра Тарана, вже до 2017 року український військовий флот отримає новий корабель – корвет «Володимир Великий», його будують на Миколаївському суднобудівному заводі.

Після анексії Криму Росією Україна вивела свій флот з півострова. Наразі українські військові кораблі базуються в Одесі, Миколаєві, Очакові та Іллічівську.

Українській стороні вдалося зберегти всі сторожові кораблі і патрульні катери Морської охорони прикордонної служби, які встигли перебазуватися з Криму до Одеси. Йдеться про 12 кораблів з Севастопольського та Ялтинського загонів Морської охорони. Ще 11 бойових одиниць Морської охорони Керченського загону перейшли з Криму до Маріуполя на Азовському морі.

У кінці лютого 2014 року перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів.

16 березня 2014 на території Криму і міста Севастополя відбувся так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Захід не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

XS
SM
MD
LG