Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко привітам мешканців Слов’янська, Краматорська, Дружківки та Костянтинівки з річницею звільнення


Президент України Петро Порошенко привітав мешканців Слов’янська, Краматорська, Дружківки та Костянтинівки Донецької області з річницею звільнення від бойовиків угруповання «ДНР».

«Рік тому, 5 липня, завдяки успішним діям військовослужбовців - учасників антитерористичної операції та місцевого населення було звільнено від російсько-терористичних збройних формувань міста Слов'янськ, Краматорськ, Дружківка та Костянтинівка», – заявив Порошенко у неділю, 5 липня.

«Сьогодні українська армія стала боєздатною, і ми ніколи більше не дозволимо загарбникам ступати по нашій землі», – наголосив президент.

Місто Слов’янськ на Донеччині було у квітні 2014 року одним із перших населених пунктів, захоплених проросійськими бойовиками на чолі з громадянином Росії Ігорем Гіркіним («Стрєлковим»). 4 липня внаслідок тривалої облоги та наступальної операції українських військових бойовики вимушено залишили Слов’янськ. Значна їхня частина змогла проникнути до Донецька, до серпня 2014 року Гіркін вважався «міністром оборони» в складі угруповання «ДНР».

Бойові дії на Донбасі тривають з квітня 2014 року. За цей час, за оцінками ООН, там загинуло понад 6,5 тисяч людей.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG