Доступність посилання

ТОП новини

У Києві вперше обирають директорів освітніх закладів на конкурсній основі – КМДА


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Вперше за час незалежності України у Києві директорів дошкільних і шкільних навчальних закладів обиратимуть на конкурсній основі, а не за наказом управління освіти, повідомили в Київській міській держадміністрації.

Заступник голови Київської міської держадміністрації Ганна Старостенко повідомила про результати першого туру конкурсу, на ньому обирали кандидатів на посаду директорів середніх шкіл, де в директорів закінчився контракт (таких більш як 20).

За результатами першого туру, з понад 50 кандидатів на посаду директорів шкіл конкурсна комісія обрала 20 фіналістів, каже Старостенко.

«Семеро кандидатів уже пройшли процес погодження і ще 13 перебувають у процесі. Ці люди будуть призначені і зможуть втілити у життя ті концепції, з якими вони перемогли під час конкурсного відбору. Наше завдання – запросити до керівництва навчальними закладами чесних професійних людей, щоб вони змінювали атмосферу роботи наших шкіл, це необхідно для розвитку освіти відповідно до потреб часу», – зазначила Старостенко.

До складу конкурсної комісії увійшли фахівці Національного педагогічного університету імені Грінченка, КМДА, незалежні експерти з питань освіти, представники батьківських комітетів. Вони ознайомилися з пропозиціями і проектами розвитку дошкільної і середньої освіти у Києві кожного з кандидатів, повідомила Старостенко.

За її словами, більшість учасників конкурсу врахували той факт, що держава перебуває у стані війни, і запропонували приділити увагу патріотичному вихованню і соціально-психологічній адаптації дітей-переселенців (це більш як десять тисяч дітей).

На сьогодні у Києві функціонують понад сто середніх загальноосвітніх шкіл.

XS
SM
MD
LG