Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко впевнений у продовженні транзиту російського газу після 2019 року


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко впевнений у продовженні транзиту російського газу територією Україну після 2019 року.

«Упевнений, що й транзит через Україну й транзитну угоду між «Нафтогазом» і «Газпромом» або між Україною й Росією після 2019 року буде продовжено, тому що альтернативи цьому ні економічної, ні будь-якої іншої розумної не існує», – сказав Порошенко на спільній прес-конференції з президентом Болгарії Росеном Плевнелієвим.

Він наголосив, що Україна зацікавлена в довгострокових ринкових принципах і цінах, у забезпеченні енергетичної безпеки Європейського Союзу.

30 червня «Нафтогаз України» повідомив, що з 1 липня зупиняє закупівлю газу в російського «Газпрому» до узгодження умов постачання. Ця заява пролунала після того, як відбувся черговий раунд переговорів про постачання газу між Україною, Євросоюзом та Росією – сторони не досягли порозуміння. Тристоронні газові переговори тривають.

Після завершення 31 березня чинності так званого «зимового» пакету Україна і Росія за посередництва Єврокомісії ведуть переговори про умови продовження постачання газу. Ці поставки важливі для наповнення підземних сховищ газу, розташованих на заході України. Саме ці сховища гарантують стабільність постачання палива європейським споживачам у зимовий період.

XS
SM
MD
LG