Доступність посилання

ТОП новини

Паніка на ринку Китаю є більшою проблемою, ніж Греція – експерт


Панічний розпродаж активів на фондовому ринку Китаю нині для світової економіки є більшою проблемою, ніж боргова криза Греції – про це, як повідомляє агентство Reuters, заявив 8 липня провідний економіст японського банку Sumitomo Mitsui Trust Аяко Сера.

«Сьогодні всі думки про Китай. Греція відійшла на задній план, оскільки отримала новий граничний термін», – заявив японський фахівець.

Індекс, який включає в себе акції 300 китайських компаній, на фондових майданчиках Шанхая та Шеньчженя на початку торгів 8 липня втратив близько 8%, згодом ці втрати дещо скоротилися.

У цілому за останній місяць втрати фондового ринку Китаю склали близько 30%, інвестори неактивно реагують на екстрені заходи уряду Китаю.

На значний спад китайських індикаторів реагують також інші базові активи. Ціна нафти еталонного сорту Brent на електронних торгах 8 липня додатково втрачає понад відсоток і станом на 8:10 барель котирується на рівні 56 доларів 52 центи. Від пікового значення 115 доларів за барель, зафіксованого у червні 2014 року, ціна нафти впала більш як удвічі.

Пізно ввечері 7 липня саміт лідерів країн зони обігу євро вирішив зібратися знову в неділю, 12 липня, щоб дати Греції останній шанс уникнути дефолту. Як мовиться в підсумковій заяві учасників саміту, вони констатували, що в єврозоні й далі готові зробити все необхідне, щоб забезпечити стабільність усієї зони євро.

XS
SM
MD
LG