Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: сина голови Апеляційного суду Києва Дмитра Чернушенка звільнили з-під варти


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Сина голови Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка Дмитра Чернушенка звільнили з-під варти після внесення за нього застави в сумі 6 мільйонів гривень, повідомляють у Генпрокуратурі.

Невідомо, хто саме вніс за Чернушенка заставу.

4 липня суд обрав синові голови Апеляційного суду Києва Дмитру Чернушенкові запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 6 мільйонів гривень.

2 липня стало відомо про затримання автора SMS-повідомлень, в яких були вказівки про ухвалення рішень у судових справах, що розглядаються Апеляційним судом Києва. Затриманий є сином голови Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка.

За даними ГПУ, після отримання таких повідомлень Антон Чернушенко втручався в автоматизовану систему документообігу суду «АСЕД Апеляція» з метою штучного розподілу справ та визначення себе головуючим чи суддею у складі колегії, яка розглядає вказану справу, щоб мати змогу постановляти завідомо неправосудні рішення (ухвали).
Дмитра Чернушенка підозрюють у втручанні в діяльність судових органів, незаконному втручанні в роботу автоматизованої системи документообігу суду, постановленні суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови.

Генпрокуратура розслідує незаконне втручання службовими особами Апеляційного суду Києва в роботу автоматизованої системи документообігу цього суду.

XS
SM
MD
LG