Доступність посилання

ТОП новини

Канцлер Німеччини почала поїздку Балканами


Анґела Меркель (п) і Еді Рама (л) в Тирані, 8 липня 2015 року
Анґела Меркель (п) і Еді Рама (л) в Тирані, 8 липня 2015 року

Канцлер Німеччини почала дводенну поїздку трьома країнами Балкан, які прагнуть вступити до Європейського союзу, з відвідин Албанії.

У столиці Тирані вона зустрічається з прем’єр-міністром Албанії Еді Рамою і президентом Буяром Нішані.

Албанія, що є членом НАТО ще з 2009 року, 2014-го була визнана офіційним кандидатом на вступ до Євросоюзу. Як очікують, албанські посадовці закликатимуть Меркель якомога прискорити початок переговорів про вступ, а канцлер у відповідь вимагатиме посили боротьбу зі злочинністю й корупцією.

Пізніше в середу, 8 липня, Меркель має прибути до Сербії. Як вважають, у Белграді вона нагадає сербським посадовцям, що Сербія не зможе вступити до ЄС, якщо не матиме добрих відносин із Косовом і Боснією.

А в четвер, 9 липня, Анґела Меркель має відвідати Боснію й Герцеговину. В Сараєві вона закличе боснійців почати соціальні й економічні реформи, що мають наблизити їхню країну до членства в ЄС.

Сербія, як і Албанія, теж стала офіційним кандидатом на вступ до Європейського союзу – цей статус за нею визнали 2012 року

Боснія, на відміну від Албанії й Сербії, наразі не має офіційного статусу кандидата на вступ до Євросоюзу, але ще з 2003 року є «потенційним кандидатом».

XS
SM
MD
LG