Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі поранений один військовий – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі загиблих серед українських військових немає, один поранений, повідомив речник з питань АТО Андрій Лисенко.

«Вчора вранці противник здійснив обстріл наших позицій з гаубиць і 152-міліметрових гармат поблизу селища Бахчовик, що на південний схід від Волновахи. Цей населений пункт розташований на відстані більш як 10 кілометрів від лінії фронту», – заявив він.

За словами речника АТО, на маріупольському напрямку протягом доби зафіксовано лише два факти порушення режиму тиші з боку сепаратистів, перестрілка відбулася поблизу Широкина.

Лисенко також повідомив, що поблизу Донецького аеропорту епіцентром протистояння залишається селище Піски, де активно працюють снайпери бойовиків і застосовуються 120-міліметрові міномети.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують українських військових у порушенні мінських домовленостей, проте наразі оперативної інформації не надають.

Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають, зокрема, припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

За даними ООН, внаслідок конфлікту від квітня 2014 року загинули щонайменше 6,5 тисячі людей.

XS
SM
MD
LG