Доступність посилання

ТОП новини

СБУ отримала 26 тисяч заявок на отримання електронних перепусток – речниця


За три дні роботи нової електронної системи отримання перепусток через лінію зіткнення на Донбасі від громадян надійшло понад 26 тисяч заявок, повідомила речник СБУ Олена Гітлянська.

За словами Гітлянської, через великий наплив відвідувачів робота сайту оформлення пропусків на сьогодні нестабільна, проте в СБУ розраховують, що з часом наплив дещо зменшиться, і нова система працюватиме швидше.

В СБУ зазначають, що оформлення електронного пропускутриватиме 3-4 дні, планується, що пропуск видаватиметься строком на 1 рік.

7 липня СБУ запустила електронну систему пропусків у зоні АТО. У СБУ запустили онлайн-ресурс для оформлення перепусток. Проте спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ продовжують фіксувати черги на контрольно-пропускних пунктах на Донбасі.

Активісти неодноразово вказували на недосконалу систему перепусток на Донбасі, зокрема, вони стверджували, що чинний порядок сприяв розгорнутій корупційній схемі і ніяк не заважав сепаратистам, при цьому порушував права громадян, які не мають ніякого стосунку до бойовиків.

XS
SM
MD
LG