Доступність посилання

ТОП новини

Чалий заявив, що в Європі не вимагають від України негайних виборів на Донбасі


Валерій Чалий, архівне фото
Валерій Чалий, архівне фото

Новопризначений посол України у США Валерій Чалий заявив, що європейські партнери не вимагають від України проведення виборів в окупованих територіях Донбасу.

В інтерв’ю телевізійному «5-му каналові» він назвав заяви про це неправдою.

«Вони підтримують нашу позицію, і постійно йде координація між нами, щоб здійснювати тиск на тих міжнародних партнерів, які контролюють бойовиків. Треба зробити величезний підготовчий процес. У нас інша проблема зараз. Деякі речі треба готувати. Децентралізація і конституційна реформа робляться не тому, що хтось там на нас тисне – це потреба України», – наголосив Чалий.

За його словами, наразі умов для проведення виборів на Донбасі немає.

Раніше у п’ятницю, 10 липня, в іншому інтерв’ю Чалий заявив, що західні партнери наполягають на виконанні Україною всіх мінських домовленостей одразу, незважаючи на те, що їх не виконують Росія і підтримувані нею сепаратисти, – зокрема, саме проведення виборів на окупованій частині Донбасу.

Але в тому інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня. Україна» він так само наголосив, що «в нас є чітке розуміння, що без відведення техніки, без закриття кордону, через який уся ця техніка поставляється, без звільнення заручників складно уявити проведення якихось виборів» і що «для нас абсолютно неприйнятно, щоб Україна пішла на всі політичні рішення, і при цьому на виборах на Донбасі стояли люди з автоматами і «забезпечували» виборчий процес».

Раніше у п’ятницю, 10 липня, президент Петро Порошенко призначив Валерія Чалого послом України у США. Дотепер він був заступником голови адміністрації президента. Також із листопада 2009 року до квітня 2010-го Чалий був заступником міністра закордонних справ України.

XS
SM
MD
LG