Доступність посилання

ТОП новини

Через небажання воювати в Україні контрактники покинули полігон в Ростовській області, відкриті справи − ЗМІ


Ілюстраційне фото, бойовик
Ілюстраційне фото, бойовик

В Росії кілька десятків контрактників однієї з військових частин 33-й окремої мотострілкової бригади втекли з полігону в Ростовській області, не бажаючи бути відправленими на Україну для участі в бойових операціях. Проти них порушено кримінальні справи, їм загрожує до десяти років позбавлення волі за самовільне залишення частин і дезертирство. Про це повідомляє «Газета.Ру» з посиланням на самих військовослужбовців та їхніх родичів. У публікації йдеться, що військовослужбовцям пропонувалося поїхати в Донбас як «добровольцям».

Одним із прикладів, який ілюструє те, що відбувається, стала справа 23-річного рядового Анатолія Кудріна, який, як пише видання, вже засуджений на півроку колонії-поселення за самовільне залишення місця служби. Ще двоє військовослужбовців перебувають під арештом, а щодо інших контрактників, які залишили полігон, слідство триває, повідомляє інтернет-видання.

Військове командування частини відкидає звинувачення в намірах направляти солдатів в Україну. А Міноборони країни постійно повторює, що повідомлення про присутність російських військових на території України − брехня, а чутки про нібито проведення агітації в російських частинах їхати добровольцями на Донбас − недостовірні.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі грошима, технікою та людьми. У свою чергу Москва будь-які звинувачення відкидає. Росія зазначає, що на Донбасі можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG