Доступність посилання

ТОП новини

Муфтій Криму отримав від Аксьонова нагороду «За доблесну працю»


Сергій Аксьонов вручає нагороду Еміралі Аблаєву
Сергій Аксьонов вручає нагороду Еміралі Аблаєву

«Глава Криму» Сергій Аксьонов нагородив духовних лідерів півострова нинішніми «державними» нагородами республіки Крим.

«Так, згідно з указом глави республіки Крим Сергія Аксьонова, за збереження суспільно-політичної стабільності у сфері міжнаціональних і міжконфесійних відносин у Криму державною нагородою республіки Крим медаллю «За доблесну працю» нагороджені митрополит Сімферопольський і Кримський владика Лазар і муфтій мусульман Криму, голова «Духовне управління мусульман республіки Крим та міста Севастополя» хаджі Еміралі Аблаєв», – повідомляє прес-служба уряду анексованого Криму.

«Бажаємо вам від усієї душі здоров'я і щоб ви з тією ж енергією і далі працювали на благо кримчан, на благо Російської Федерації»,– Аксьонов також привітав Еміралі Аблаєва з Днем народження.

За повідомленням прес-служби уряду анексованого Криму, Аблаєв відповів вдячністю російському главі Криму.

«Ми тісно і дружно живемо, один одного розуміємо, поважаємо і служимо для людства», – зазначив Аблаєв.

У березні цього року Еміралі Аблаєвпоїхав з робочим візитом до Саудівської Аравії, муфтій перебував у складі російської хадж-місії. Проте, за словами уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, попри у різницю в позиціях Меджлісу кримськотатарського народу і Духовного управління мусульман Криму щодо оцінки політичної ситуації на півострові, Муфтіят колабораціоністами не вважають.

Муфтій Криму хаджі Еміралі Аблаєв народився 11 липня 1962 року в Узбекистані. Він ріс в кримськотатарській релігійній сім'ї. Релігійну освіту здобув у Криму, Туреччині та Лівані. За активну участь у громадському житті кримськотатарського народу, вагомий внесок у справу збереження традицій і відродження ісламу в Криму на II курултаї (з'їзді) мусульман Криму в 1999 році був обраний муфтієм мусульман Криму. Був тричі переобраний на посаду муфтія.

XS
SM
MD
LG