Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти знову звинуватили українські сили в обстрілах


На Донеччині після обстрілу, ілюстраційне фото
На Донеччині після обстрілу, ілюстраційне фото

онецькі сепаратисти вчергове звинуватили українські силові структури в обстрілах. За твердженням так званого «міністерства оборони» угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, протягом попередньої доби підрозділи Збройних сил України обстріляли захоплену сепаратистами територію 56 разів.

За словами сепаратистів, були обстріляні Донецьк (Київський, Куйбишевський райони і територія довкола аеропорту), Горлівка, Дебальцеве, Логвинове, Калинівка, Гольмівський, Зайцеве, Жабуньки, Нова Ласпа, Біла Кам’янка і Спартак.

При цьому один із самопроголошених чільників цього «міністерства» Едуард Басурін заявив про загибель унаслідок цих обстрілів одного мирного мешканця і поранення цивільної жінки, а також про загибель одного бойовика і поранення двох.

Луганські сепаратисти своїх заяв про становище на фронті ще не робили.

Раніше в неділю, 12 липня у штабі АТО заявляли, що твердження про обстріл українськими військами Київського району Донецька неправдиві. В інтернеті з’явилися відеозаписи цього обстрілу, з яких чути, що між пострілом і вибухом минають лічені секунди чи й менш як секунда. Коментатори звернули увагу, що це вочевидь свідчить про обстріл одного району Донецька з сусідньої частини міста самими сепаратистами.

Українська сторона ще вранці повідомляла, що протягом попередньої доби сепаратисти обстріляли позиції сил антитерористичної операції і житлові квартали міст понад 40 разів, із них 19 разів із озброєнь, що мали бути відведеними від лінії контакту відповідно до мінських домовленостей. Також за минулу добу внаслідок бойових дій загинуло 2 українських військовослужбовців, ще 5 були поранені.

За мінськими домовленостями, на лінії контакту ще з 15 лютого має діяти режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені поза досяг пострілу. Та перестрілки і обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG