Доступність посилання

ТОП новини

Речник президента повідомив про скликання Воєнного кабінету через події в Мукачеві


Заблокована дорога біля села Лавки під Мукачевом, де переховувалися бійці «Правого сектору», фото 11 липня 2015 року
Заблокована дорога біля села Лавки під Мукачевом, де переховувалися бійці «Правого сектору», фото 11 липня 2015 року

Речник президента Святослав Цеголко повідомив у ніч на понеділок, що цього дня, 13 липня, Петро Порошенко скликає Воєнний кабінет.

Темою засідання будуть події в Мукачеві, написав він у фейсбуці.

Воєнний кабінет є робочим органом Ради національної безпеки і оборони в особливий період, нагадав речник.

Його створили в березні нинішнього, 2015 року. Його очолює сам президент, секретарем є за посадою секретар РНБО. До його складу також входять прем’єр, міністри внутрішніх справ, закордонних справ та оборони, голова СБУ, начальник Генштабу Збройних сил, голова Державної прикордонної служби, командувач Нацгвардії, голова адміністрації президента, а також за згодою голова Верховної Ради.

Напруженість на Закарпатті спалахнула в суботу, 11 липня, коли в Мукачеві сталися перестрілки з участю представників «Правого сектору», і правоохоронцями. Місцеві засоби інформації повідомили, що конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення депутата Верховної Ради з групи «Воля народу» екс-регіонала Михайла Ланя, в нього втрутилися правоохоронці. Сторони висувають суперечливі версії того, що сталося.

Нині в області триває спецоперація блокування, роззброєння і «затримання банди, яка здійснила напад на цивільний об’єкт у Мукачеві». Служба безпеки України та Міністерство внутрішніх справ пообіцяли членам «організованого злочинного угруповання, яке 11 липня в місті Мукачеві здійснило тяжкі злочини із застосуванням зброї», об’єктивне розслідування справи й вимагають від них скласти зброю і здатися. Генеральна прокуратура створила спільну з СБУ й МВС слідчо-оперативну групу, що веде розслідування у кримінальному провадженні, порушеному за статтями про створення злочинної організації і про терористичний акт.

На цю ж тему:

12.07.2015
Контрабанда і вестерн у Мукачеві: винні всі

Немає на Закарпатті людини, яка б не знала правди про контрабанду й зиски, що їх має місцевий криміналітет і влада далі
12.07.2015
Мукачівський синдром. Відчувається «російський слід»

Розмита ідентичність, російська агентура та кримінальні клани далі
13.07.2015
Події в Мукачеві. Закарпаття під прицілом

Тож той, хто називає себе українським патріотом і викрикує «Україна понад усе!», має думати в першу чергу про неї, а не свій вузькопартійний інтерес далі
XS
SM
MD
LG