Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ просить Німеччину видати банкіра Тимонькіна


©Shutterstock
©Shutterstock

Генеральна прокуратура України направила запит до Німеччини про видачу колишнього члена наглядової ради ПАТ «Брокбізнесбанк» Бориса Тимонькіна, якого 14 червня 2015 року затримали в місті Коттбус. Про це йдеться в повідомленні на сайті ГПУ у понеділок.

«Відповідно до вимог Європейської конвенції про видачу правопорушників Німеччина та Україна зобов'язані видавати одна одній усіх осіб, які переслідуються правоохоронними органами за вчинення кримінальних правопорушень», – йдеться в повідомленні.

Як повідомив заступник генпрокурора Віталій Касько, Тимонькіна розшукують в рамках кримінального провадження за підозрою у вчиненні спільно з Сергієм Курченком низки тяжких та особливо тяжких злочинів.

«Тимонькін та Курченко підозрюються в участі у злочинній організації, незаконному заволодінні майном ПАТ «Брокбізнесбанк», АБ «Укргазбанк» та ПАТ «Аграрний фонд» в особливо великих розмірах на загальну суму 4,7 мільярдів гривень, легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, та службовому підробленні», – заявив Касько.

У разі доведення злочинів в суді, для Тимонькіна та Курченка передбачене ув’язнення терміном до 15 років та конфіскація майна, зауважили в ГПУ.

Міністерство внутрішніх справ оголосило в розшук заступника голови наглядової ради «Східно-європейської паливно-енергетичної компанії» Бориса Тимонькіна у червні 2014 року. Ця компанія належала Сергію Курченку, який також нині перебуває в розшуку.

XS
SM
MD
LG