Доступність посилання

ТОП новини

Івано-франківські депутати закликали жителів не піддаватися на провокації


Представник МВС на місці стрілянини біля Мукачева, 13 липня 2015 року
Представник МВС на місці стрілянини біля Мукачева, 13 липня 2015 року

Депутати Івано-Франківської міської ради вимагають об’єктивного розслідування подій в Мукачеві на Закарпатті і покарання винних. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, в ухваленому сьогодні на сесії міської ради зверненні до президента України і голови Верховної Ради, зокрема, йдеться, що «жодна депутатська недоторканність чи політична протекція не можуть стати перешкодою у покаранні винних,… бездіяльність правоохоронних органів провокує безлад і самосуди».

Депутати також закликали жителів міста «зберігати спокій і не піддаватися на різноманітні провокативні дії, спрямовані на дестабілізацію українського суспільства».

Тим часом, місцевий «Правий сектор» висунув керівництву обласної міліції дві вимоги: зняти блокпости озброєної автоматами міліції і відкликати працівників міліції Прикарпаття з Мукачева, якщо вони там є.

У міліції заявили, що не можуть коментувати, чи беруть івано-франківські правоохоронці участь в спецоперації, бо «не мають інформації». Щодо блокпостів, то як повідомив керівник управління громадської безпеки управління МВС України в Івано-Франківській області Михайло Кушнірик, вони стояли в області і до подій в Мукачеві, тепер дещо збільшена їх кількість і вони посилені «певною кількістю особового складу».

У міліції ситуацію в області називають стабільною.

11 липня в Івано-Франківську «Правий сектор» провів невеликий пікет біля приміщення управління МВС в області, 12 липня провели акцію протесту перед адмінбудинком, а згодом на 12 годин перекрили центральну вулицю Грушевського, «щоб активізувати громаду».

У «Правому секторі» повідомили, що проводитимуть безстрокові мирні заходи і акції протесту, основними об’єктами пікетування будуть приміщення обласної держадміністрації та УМВС.

11 липня вдень у Мукачеві Закарпатської області виникла стрілянина. За повідомленнями місцевих ЗМІ, конфлікт виник між «Правим сектором» і людьми з оточення депутата Верховної Ради Михайла Ланя. Загинули щонайменше троє людей, поранених – близько десятка.

Нині в області триває спецоперація блокування, роззброєння і «затримання банди, яка здійснила напад на цивільний об’єкт у Мукачеві». Служба безпеки України та Міністерство внутрішніх справ пообіцяли членам «організованого злочинного угруповання, яке 11 липня в місті Мукачеві здійснило тяжкі злочини із застосуванням зброї», об’єктивне розслідування справи й вимагають від них скласти зброю і здатися.

XS
SM
MD
LG