Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі на мітингу вимагали відставки Яценюка та Авакова


У Запоріжжі триває безстрокова акція на підтримку «Правого сектору» в Мукачеві. Протягом дня біля Запорізької ОДА чергувало півтора десятка активістів, а о 18-й вечора відбувся мітинг. На нього зібралося близько сотні активістів.

Під час мітингу активісти озвучили свої вимоги до президента щодо відставки прем’єр-міністра та піністра внутрішніх справ, а також зняття депутатської недоторканності з Михайла Ланя.

«Наша позиція, що має бути відкрите, неупереджене розслідування з представниками депутатів та громадськості. Усунення від влади Яценюка і Авакова, бо вони є головними провокаторами. Вони розіграють, аби впровадити військовий стан в країні, аби не було місцевих виборів і дострокових парламентських виборів. Провести розслідування можна лише, коли у відставку піде Аваков, Яценюк, тимчасово усунути від посадових обов’язків Шокіна, і взяти зробити це відкрито, аби люди бачили все. Не нагнітати. Без різниці, хто винний. Є чорне і біле. Покарані мають бути всі», – заявив під час мітингу один із його організаторів, представник «Правого сектору» Андрій Чечель.

Також активісти анонсували проведення таких мітингів кожного вечора в Запоріжжі, аж доки не завершиться розслідування мукачівських подій.

Напруженість на Закарпатті спалахнула в суботу, 11 липня, коли в Мукачеві сталися перестрілки з участю представників «Правого сектору» і правоохоронців. Місцеві засоби інформації повідомили, що конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення депутата Верховної Ради з групи «Воля народу» регіонала Михайла Ланя, в нього втрутилися правоохоронці. Сторони висунули суперечливі версії того, що сталося. Внаслідок перестрілок загинули дві людини з лав «Правого сектору»; там також заявляли про чотирьох поранених, із них двоє були змушені здатися, щоб потрапити на лікування. Також були поранені шість силовиків і п’ять, як їх називають, цивільних людей; як вважають, ідеться про охоронців Ланя.

Нині в області триває спецоперація блокування, роззброєння і затримання «банди, яка здійснила напад на цивільний об’єкт у Мукачеві». Генеральна прокуратура створила спільну з СБУ й МВС слідчо-оперативну групу, що веде розслідування у кримінальному провадженні, порушеному за статтями про створення злочинної організації і про терористичний акт.

XS
SM
MD
LG