Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк зустрівся з Обамою у Вашингтоні


Президент США Барак Обама (праворуч) і прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк (архівне фото)
Президент США Барак Обама (праворуч) і прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк (архівне фото)

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з президентом США Бараком Обамою, а також віце-президентом цієї країни Джозефом Байденом. Це сталося під час робочого візиту українського прем’єра до Вашингтона 13 липня, повідомляє Урядовий портал.

«Ми високо цінуємо особисту участь президента Обами та віце-президента Байдена в підтримці українського народу», – наголосив Яценюк на Українсько-американському бізнес-форумі у Вашингтоні. Він також додав, що уряд України цінує підтримку обох партій у Конгресі США.

«Ми обрали нелегкий, але правильний шлях – провести інколи болючі, але правильні реформи і збудувати базу для процвітаючого майбутнього України», – відзначив Арсеній Яценюк.

На цьому ж бізнес-форумі віце-президент США Джо Байден закликав Україну до реформ і боротьби з корупцією, щоб Київ успішно подолав нинішню агресію Росії. Байден звернув увагу, що в інтересах США є те, щоб Україна вистояла проти російської агресії і вийшла з неї заможною, демократичною, незалежною і орієнтованою на реформи – «державою, яку не можна підкупити, змусити чи залякати».

XS
SM
MD
LG