Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк у США: популістські закони не залишать стін Верховної Ради


Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк виступає на Українсько-американському бізнес-форумі у Вашингтоні, 13 липня 2015 року
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк виступає на Українсько-американському бізнес-форумі у Вашингтоні, 13 липня 2015 року

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк 13 липня у Вашингтоні заявив, що жодний законодавчий акт, який суперечить програмі реформ, не залишить стін парламенту. Про це очільник уряду заявив в інтерв’ю Associated Press.

Якщо депутати це зроблять, то президент України Петро Порошенко ветує законопроекти, які суперечать програмі співпраці з МВФ та іншими кредиторами.

«У кожному парламенті є популісти. Іноді вони виглядають як божевільні. Натомість цей уряд і президент рішучі щодо плану реформ», – наголосив Яценюк.

Президент США Барак Обама закликав Яценюка на зустрічі в Білому домі 13 липня йти шляхом реформ і дотримуватися зобов’язань перед МВФ. Фонд до 40 мільярдів доларів розширив для України програму запозичень, але затримав черговий транш через затримку реалізації реформ. МВФ попередив, що відкат реформ може поставити під загрозу майбутні кредити.

Міністр торгівлі США Пенні Пріцкер наголосила, що американський уряд далі підтримуватиме Україну, поки вона рухається в правильному напрямку.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк 13 липня зустрівся з президентом США Бараком Обамою, а також віце-президентом цієї країни Джозефом Байденом. Це сталося під час робочого візиту українського прем’єра до Вашингтона, повідомляє Урядовий портал.

«Ми обрали нелегкий, але правильний шлях – провести інколи болючі, але правильні реформи і збудувати базу для процвітаючого майбутнього України», – наголосив Яценюк на Українсько-американському бізнес-форумі у Вашингтоні.

На цьому ж бізнес-форумі віце-президент США Джо Байден закликав Україну до реформ і боротьби з корупцією, щоб Київ успішно подолав нинішню агресію Росії. Байден звернув увагу, що в інтересах США є те, щоб Україна вистояла проти російської агресії і вийшла з неї заможною, демократичною, незалежною і орієнтованою на реформи – «державою, яку не можна підкупити, змусити чи залякати».

XS
SM
MD
LG