Доступність посилання

ТОП новини

У Росії суд виніс обвинувальний вирок одному з лідерів БОРНу


Ілля Горячев
Ілля Горячев

У Росії колегія присяжних Московського міського суду одностайно визнала одного з лідерів «Бойової організації російських націоналістів» (БОРН) Іллю Горячева винним у всіх інкримінованих йому діяннях.

Присяжні вирішили, що саме Горячев створив БОРН і її бойову групу в 2008 році. Як випливає з вердикту колегії, підсудний віддав наказ убити антифашистів Федора Філатова й Іллю Джапарідзе, адвоката Станіслава Маркелова, студента, уродженця Азербайджану Расула Халілова і громадянина Таджикистану Салохіддіна Азізова.

Розгляд справи в присутності присяжних почався 2 червня. Горячев провину заперечує.

За версією слідства, Ілля Горячев заснував БОРН разом з Микитою Тихоновим, який відбуває довічний термін за звинуваченням у вбивстві адвоката Станіслава Маркелова і журналістки Анастасії Бабурової. Горячев переховувався від слідства, перебував у міжнародному розшуку, був затриманий у Сербії і в листопаді 2013 року на вимогу Генпрокуратури був екстрадований до Росії.

31 березня вердиктом присяжних Московського обласного суду інші учасники організації були визнані винними в участі в БОРНі та скоєнні дев’яти вбивств за мотивами ідеологічної q національної ненависті і ворожнечі. Суд засудив їх до тривалих термінів ув’язнення, в тому числі до довічного позбавлення волі.

XS
SM
MD
LG