Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загинули 8 військових, 16 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі загинули 8 українських військових, 16 поранені, заявив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, 5 військовослужбовців загинули під час виконання завдань з перевірки надійності мінних укріплень поблизу кордону у Станично-Луганському районі.

Бойовики обстріляли Станицю Луганську з мінометів, біля Новотошківського сепаратисти здійснили 2 обстріли позицій українських військових з реактивних установок «Град-П», також зафіксована стрілянина зі стрілецької зброї та гранатометів у Щасті, Трьохізбенці, Кримському та Золотому, повідомив речник АТО.

За його даними, на донецькому напрямку ситуація залишається найбільш складною – районами найбільшого напруження залишаються Світлодарська агломерація, північні околиці Горлівки, селище Новгородське та західні околиці Донецька.

«Противник почав вести вогонь зі стрілецької зброї по наших позиціях вчора рано вранці, згодом увівши в дію 152-міліметрові гармати, ведучи вогонь з району Вуглегірська. Артилерійська канонада тримала практично цілий день. З іншого боку Світлодарського водосховища від ворожим артилерійським і мінометним вогнем опинилися Майорськ, Миколаївка Друга та Ленінське. Внаслідок таких цинічних провокацій українські військові неодноразово відкривали вогонь у відповідь», – повідомив Лисенко, додавши, що поблизу Донецького аеропорту бойові дії тривають цілодобово.

На маріупольському напрямку ситуація була відносно спокійною, зазначив речник АТО.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують в обстрілах своїх позицій сили АТО. Зокрема, за їхніми словами, у результаті обстрілів з боку українських військових загинули двоє сепаратистів, 4 поранені.

Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG