Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: розслідування проти генерала СБУ, який сприяв ФСБ Росії у діяльності проти України, завершили


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Головна військова прокуратура закінчила досудове розслідування щодо генерал-майора СБУ Володимира Бика, який сприяв ФСБ Росії у проведенні підривної діяльності проти України під час Революції гідності. Про це заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

За його словами, проведеним досудовим розслідуванням встановлено, що на виконання злочинного завдання представників ФСБ Росії вище керівництво СБУ (Якименко О.Г., Тоцький В.В., Ганжа С.В. та Бік В.В.) організували завантаження через сервери Центру інформаційної безпеки ФСБ Росії до мережі інтернет відео, які негативно характеризували учасників Революції гідності.

За даними військової прокуратури, в подальшому, отримані від СБУ відеоматеріали «оброблялися» у частині спотворення реальних подій Революції гідності та у перекрученому вигляді висвітлювались через російські медіа ресурси.

Матіос зазначив, що подальшу долю підозрюваного вирішить суд.

Військовий прокурор додав, що колишній начальник одного з департаментів Служби безпеки України спільно з іншими колишніми керівниками СБУ підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Російська сторона неодноразово спростовувала звинувачення українських силовиків у причетності до подій на Майдані.

У грудні минулого року на той час голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що Служба безпеки України затримала колишнього генерала СБУ, який спільно з генералами ФСБ планував злочини проти учасників акцій протесту на Майдані.

У лютому цього року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати «Небесною сотнею».

XS
SM
MD
LG