Доступність посилання

ТОП новини

Висновок КСУ щодо децентралізації може бути в кінці серпня – Гройсман


Володмир Гройсман ©Shutterstock
Володмир Гройсман ©Shutterstock

Надати висновок щодо конституційності змін до Конституції в частині децентралізації Конституційний суд зможе надати депутатам в кінці серпня. Про це заявив спікер Володимир Гройсман.

«Нам потрібно пройти ще два голосування. Одне з них можна теоретично пройти в кінці серпня, друге – від 1 вересня, коли буде відкрита наступна сесія», – припустив він.

Раніше сьогодні Верховна Рада направила до Конституційного суду законопроект про внесення змін до Конституції в частині децентралізації. За відповідний президентський законопроект проголосували 288 за мінімально необхідних 226.

Жодного голосу за документ не віддала фракція «Радикальна партія», лише один голос – «Самопоміч».

Відповідно до процедури, спочатку депутати мають направити законопроект про внесення змін до Конституції на висновок до Конституційного суду.

Голосувати парламентарів закликав і президент Порошенко. Під час свого виступу він також наголосив, що запропоновані зміни не передбачають жодного особливого статусу Донбасу.

У липні президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект змін до Конституції в частині децентралізації влади. В Адміністрації президента очікують, що зміни до Конституції парламентарі у другому читанні ухвалять вже у вересні.

XS
SM
MD
LG