Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі поранені 2 військових – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі загиблих серед українських військових немає, 2 поранені, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на луганському напрямку ситуація дещо загострилася, зокрема вперше за кілька останніх тижнів бойовики провели 3 потужних артилерійських обстріли позицій українських військових на Бахмутській трасі біля села Новотошківське та села Оріхове.

На донецькому напрямку ситуація стабілізувалася, повідомив речник АТО.

«Поблизу Світлодарська та Горлівки, а також вздовж залізниці Костянтинівка – Ясинувата не було зафіксовано жодного факту порушення режиму тиші з боку незаконних збройних формувань. Активні бойові дії розгорнулися лише на ділянці фронту від Авдіївки до Мар’їнки, особливо ввечері та вночі. Зокрема, між Авдіївкою та Ясинуватою українські військові попередили прорив ворожої ДРГ. З важкого озброєння у цьому районі противник найчастіше застосовував 120-міліметрові міномети, ведучи вогонь з селища Спартак у бік Авдіївки», – зазначив він.

За словами Лисенка, на маріупольському напрямку обстановка залишається відносно спокійною.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують в обстрілах своїх позицій сили АТО. Зокрема, за їхнім и словами, українські військові обстріляли Київський район Донецька, у результаті – поранена місцева жителька. Підтвердження цієї інформації з інших джерел немає, проте раніше у штабі АТО неодноразово заявляли, що не здійснюють обстрілів, коли це може загрожувати цивільним.

Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG