Доступність посилання

ТОП новини

Рада запровадила штрафи за порушення порядку переміщення товарів у зоні АТО


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Верховна Рада України ухвалила закон, який запроваджує відповідальність за порушення порядку переміщення товарів у зоні проведення АТО. За президентський законопроект №2109а проголосували 250 депутатів при 226 мінімально необхідних.

Відповідно до закону, переміщення товарів до району або з району проведення АТО здійснюється в порядку, що встановлюється Кабміном за поданням СБУ.

«Порушення порядку переміщення товарів у район чи з району проведення антитерористичної операції тягне за собою накладення штрафу на осіб, які переміщують такі товари, у розмірі від десяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією таких товарів», – йдеться в документі.

У пояснювальній записці зазначається, що метою законопроекту є запровадження механізму контролю за переміщенням товарів до району або з району проведення АТО, виявлення порушень порядку їх переміщення, протиправних схем ухилення від проходження встановлених контрольних процедур, осіб, які їх вчинили, притягнення до відповідальності винних.

У Державнійприкордонній службі України неодноразово заявляли про випадки перетину лінії розмежування на Донбасі транспортними засобами, які перевозили товари та вантажі без належних документів.

XS
SM
MD
LG