Доступність посилання

ТОП новини

Роботу спільної слідчої групи у справі катастрофи «Боїнга» продовжили до лютого


Біля посольства Нідерландів, Київ
Біля посольства Нідерландів, Київ

Генеральний прокурор України Віктор Шокін підписав угоду про продовження роботи спільної слідчої групи з розслідування катастрофи пасажирського «Боїнга» «Малайзійських авіаліній» до 7 лютого 2016 року. Про це інформує прес-служба Генеральної прокуратури.

«Сьогодні генеральний прокурор України Віктор Шокін підписав угоду про продовження мандату спільної слідчої групи до 7 лютого 2016 року, підтримавши відповідну пропозицію голландського колеги Фредеріка Вестербеке. Упевнені, що завдяки скоординованим зусиллям правоохоронців з різних країн, які здійснюють міжнародне розслідування, вдасться довести вину всіх осіб, що вчинили цей злочин щодо цивільного літака та його пасажирів», – йдеться у повідомленні.

Спільну слідчу групу створили 7 серпня 2014 року. До її складу входять представники інших правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії, а також представники Євроюсту. Попередньо планувалося, що діяльність спільної слідчої групи завершиться 7 серпня 2015 року.

Унаслідок збиття пасажирського «Боїнга» «Малайзійських авіаліній» рік тому загинуло 298 людей – всі присутні на борту пасажири і члени екіпажу. Слідство у справі про катастрофу літака триває. Україна і Захід підозрюють, що літак збили бойовики чи російські військові на Донбасі. Сепаратисти свою причетність до збиття літака відкидають.

XS
SM
MD
LG