Доступність посилання

ТОП новини

«Правий сектор» наступного тижня проведе з’їзд у Києві – Ярош


Дмитро Ярош
Дмитро Ярош

«Правий сектор» наступного тижня планує провести надзвичайний з’їзд у Києві, заявив лідер «Правого сектору» Дмитро Ярош.

«Ми ініціюємо проведення надзвичайного з’їзду «Правого сектору» наступного тижня в Києві, де, власне, будуть прийняті рішення про подальшу нашіу діяльності. Ми будемо проводити на майдані Незалежності віче. Час ми уточнимо», – сказав він.

За словами Яроша, поки «Правий сектор» не збирається встановлювати намети на Майдані.

11 липня вдень у Мукачевому виникла перестрілка. За повідомленнями місцевих ЗМІ, конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення депутата Верховної Ради Михайла Ланя. Загинули щонайменше двоє людей, поранених – близько півтора десятка.

За даними силовиків, на Закарпатті триває спецоперація «із блокування, роззброєння і затримання банди, яка здійснила напад на цивільний об’єкт у Мукачевому». Шістьох учасників конфлікту на Закарпатті досі не знайшли.

Раніше у Генпрокуратурі заявляли про затримання чотирьох людей за фактом участі у «злочинній організації та вчинення терористичних актів» у Мукачеві.

За даними ГПУ, в рамках досудового розслідування як потерпілих допитано 8 людей.

Під час обшуків у приватних помешканнях учасників та офісі «Добровольчого українського корпусу військово-політичного руху «Правий сектор» в Ужгороді виявлено та вилучено зброю та боєприпаси, зокрема гранати та гвинтівку, зазначають у прокуратурі.

У зв’язку з подіями в Мукачеві розслідують чотири кримінальні провадження: створення злочинної організації, терористичний акт, незаконне поводження зі зброєю та хуліганство.

XS
SM
MD
LG