Доступність посилання

ТОП новини

Ярош запропонував вступ ДУК до Збройних сил в обмін на амністію мукачівським бійцям


Дмитро Ярош, архівне фото
Дмитро Ярош, архівне фото

Лідер партії «Правий сектор», народний депутат Дмитро Ярош запропонував, щоб «Добровольчий український корпус «Правий сектор» вступив до Збройних сил України в обмін на амністію бійців ДУК, що брали участь у перестрілці в Мукачеві й досі переховуються.

Як сказав він на прес-конференції в Києві, ДУК, який досі не домовився про вступ до лав офіційних силових структур і діє по суті поза рамками закону, міг би вступити до Збройних сил «на тих умовах, які озвучував» Ярош раніше – тобто як окрема частина, зі збереженням своєї структури й командування.

А бійцям «Правого сектору», учасникам перестрілки в Мукачеві 11 липня, можна було б дати амністію і можливість повернутися в зону бойових дій, у яких вони раніше вже брали участь, і «кров’ю змити» свою провину, сказав Ярош.

Майже тиждень тому між бійцями «Правого сектору» і правоохоронцями й, за деякими повідомленнями, охоронцями структур народного депутата Михайла Ланя, сталася перестрілка. Внаслідок неї загинули не менш як дві людини, близько півтора десятка були поранені. Причини конфлікту його сторони, а також засоби інформації наводять цілком різні.

XS
SM
MD
LG