Доступність посилання

ТОП новини

Херсонські активісти перетворили пересохле озеро в міському парку на безкоштовний літній кінотеатр


Активісти херсонських молодіжних громадських організацій влаштували безкоштовний літній кінотеатр у пересохлому «Лебединому озері» в одному з міських парків відпочинку.

За словами Максима Бурича, члена молодіжної ради при Херсонському міському голові, ідея створити кінотеатр виникла після того, як у червні молоді активісти власними зусиллями вичистили озеро, яке багато років було несанкціонованим звалищем, від сміття.

«У Херсоні майже немає місць, куди модна було б піти безкоштовно розважитись увечері. Ми вирішили допомогти людям у вирішенні цієї проблеми. Провели вже три кіносеанси. На перший зібралося близько півтора тисяч людей, на другий – близько семисот і на третій, який відбувся після перерви (були несприятливі погодні умови), – близько тисячі. Фільми для показу люди відбирають шляхом онлайн-голосування», – розповів Максим Бурич.

За його словами, активісти були дуже здивовані, коли побачили, що після кіносеансів херсонці ретельно прибирали за собою, виносили з чаші озера все сміття.

Активісти запевняють, що безкоштовні кіносеанси в «Лебединому озері» будуть продовжуватись, доки дозволять погодні умови.

XS
SM
MD
LG