Доступність посилання

ТОП новини

Унаслідок обстрілів із боку сепаратистів загинули цивільні – силовики


Після одного з обстрілів в Авдіївці, архівне фото
Після одного з обстрілів в Авдіївці, архівне фото

У місті Авдіївці загинули троє мирних мешканців унаслідок обстрілу з боку сепаратистів під ранок, повідомили в донецькій обласній міліції.

Дві людини – жінка 1942 року народження та її онук 1995 року народження, інвалід 1-ї групи – загинули внаслідок влучення снаряда у 8-й поверх багатоповерхового будинку. Іще один чоловік, 1966 року народження, загинув під завалом приватного будинку, в який теж влучив снаряд.

Як повідомила прес-служба ГУ МВС України в Донецькій області, відкрито кримінальне провадження за статтею про терористичний акт.

Крім того, повідомила прес-служба, ще один чоловік, 1948 року народження, загинув унаслідок обстрілу у п’ятницю в селищі Новгородському під Дзержинськом – там снаряд із боку сепаратистів розірвався у дворі приватного дому.

Як інформують у прес-центрі штабу антитерористичної операції, ситуація в районі проведення АТО знову загострилася. Станом на 6-у ранку з гаубиць та мінометів бойовики обстріляли опорні пункти сил АТО в районах селищ Опитне, Верхньоторецьке, Новоселівка, Гранітне, Мар’їнка, Старогнатівка, Станиця Луганська, Піски, Широкине тощо, а по житлових кварталах Авдіївки стріляли з танків.

А у п’ятницю, 17 липня, з 18-ї до 24-ї години «російсько-терористичні війська близько 60 разів здійснили обстріли позицій сил АТО, з них понад 20 разів із забороненої мінськими домовленостями зброї», повідомив речник АТО Дмитро Гуцуляк.

Зокрема, і ввечері вони обстрілювали місто Авдіївку, де мешкає мирне населення, з боку селища Спартак зі 120-міліметрових мінометів, сказав він.

Загалом за минулу добу бойовики 6 разів застосували 122-міліметрову артилерію, 29 разів 120-міліметрові міномети, тричі танки, повідомили у прес-центрі.

Донецькі сепаратисти, зі свого боку, заявили про ранковий обстріл селища Спартак на околиці Донецька, що неподалік аеропорту – того самого, з якого, за даними українських силовиків, сепаратисти обстрілюють мирну Авдіївку.

Луганські сепаратисти з заявами про становище на лінії фронту наразі не виступали.

За мінськими домовленостями, на лінії контакту ще з 15 лютого має діяти режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені поза досяг пострілу. Та перестрілки і обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG