Доступність посилання

ТОП новини

На Буковині виявили контрафактних цигарок майже на 2 мільйони гривень – прикордонники


У Чернівецькій області прикордонники протягом доби прикордонники й інші силовики виявили й затримали понад 420 ящиків цигарок, що їх зловмисники збиралися переправити через кордон, повідомили в Державній прикордонній службі.

Загальна ціна їх тільки на первинному ринку перепродажу, за оцінками, сягає майже 2 мільйонів гривень, мовиться в повідомленні.

Зокрема, вранці на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Селятин» міжвідомча група правоохоронців затримала вантажний мікроавтобус із контрафактними цигарками. Було встановлено, що порушник намагався незаконним шляхом переправити до Румунії 160 ящиків на суму майже 600 тисяч гривень.

Також уранці спільна міжвідомча група у складі представників Держприкордонслужби, СБУ та ДФС на Закарпатті в житлових приміщеннях, які використовувалися для накопичення тютюнових виробів, виявила ще 150 ящиків цигарок.

А у п’ятницю, 17 липня, на цій же ділянці прикордонники затримали двох громадян, яких підозрюють у причетності до переміщення сигарет, за 200 метрів від кордону. Документів при собі вони не мали. Поблизу них були 96 пакунків із сигаретами без акцизних марок. Найімовірніше, ці виявлені тютюнові вироби є контрафактною продукцією, кажуть прикордонники.

Іще 15 ящиків із тютюновими виробами, завантажені на двох коней, виявили на ділянці відділу «Красноїльськ». Там особи, причетні до переміщення товару, втекли.

Раніше в суботу, 18 липня, в управлінні МВС сусідньої Закарпатської області повідомили, що там міліція виявила і вилучила рекордну цього року партію нелегальних цигарок без марок акцизного збору. За цим повідомленням, виявлені у п’ятницю, 17 липня в селі Макарьово Мукачівського району цигарки у трьох вантажних автопричепах коштують щонайменше півтора мільйона євро.

Останніми днями на західному кордоні України почали посилювати боротьбу з незаконним переміщенням товарів і людей через кордон.

Це відбулося після того, як наприкінці минулого тижня в Мукачеві на Закарпатті сталася перестрілка, в якій загинули не менш як дві людини і були поранені близько півтора десятка. Як припускають, причиною став конфлікт навколо контролю за потоками незаконного переміщення товарів через митний кордон України, які масово йдуть у цій області через кордони з кількома сусідніми державами.

XS
SM
MD
LG