Доступність посилання

ТОП новини

МВС: Україна вживає заходів для повернення частини арештованих у Латвії активів Курченка


Сергій Курченко
Сергій Курченко

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє про здійснення необхідних процедурних кроків для повернення частини арештованих фінансових активів олігарха Сергія Курченка з банків Латвії. Про це він написав на сторінці у Фейсбуку.

«У співпраці з державною поліцією Латвії встановлено, що в рамках розслідування відмивання виведених на офшорні компанії з «Реал-банку» і «Брокбізнесбанку» кримінальних коштів, виявлені кошти громадянина України Курченко С.В., які були арештовані і досі – на рахунках латвійських банків: 80 мільйонів доларів США; 177 тисяч євро; 1 мільйон чеських крон», – йдеться в повідомленні Авакова.

За його словами, силовики України і Латвії проводять заходи, «для завершення кримінального процесу і обігу цих грошей на користь бюджету країни».

Служба безпеки України раніше оцінила рівень завданих державі олігархом Курченком з оточення Віктора Януковича збитків у 5 мільярдів гривень. Йому оголосили підозру у вчиненні злочинів й обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Але другий рік правоохоронці не можуть затримати Курченка, він перебуває у міжнародному розшуку і за даними СБУ переховується в Росії.

XS
SM
MD
LG