Доступність посилання

ТОП новини

Сили АТО не отримували наказу про відведення озброєння калібру менш ніж 100 міліметрів – Селезньов


Владислав Селезньов
Владислав Селезньов

Українські військові, які беруть участь в антитерористичній операції на Донбасі, не отримували вказівок про відведення від лінії зіткнення озброєння калібру менш ніж 100 міліметрів. Про це заявив виконувач обов'язків речника Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

«Документів, наказів, які б зобов'язували нас відводити озброєння і техніку на визначені дистанції – йдеться про озброєння калібром менше ніж 100 міліметрів – ми таких завдань не отримували», – сказав Селезньов.

Він припустив, що конкретніше рішення з цього приводу може бути ухвалене під час чергового засідання Контактної групи у Мінську 21 липня.

Селезньов також не зміг підтвердити інформацію від бойовиків про те, що вони почали відводити у неділю на три кілометри від лінії зіткнення свої танки та іншу бронетехніку з гарматами калібру до 100 міліметрів.

Сьогодні сепаратисти на своїх сайтах повідомили про відведення від лінії зіткнення озброєння калібру менш як 100 міліметрів. Рішення, як заявлялось, було ухвалене Луганськом і Донецьком в односторонньому порядку через «непохитне бажання і волю встановити мир на Донбасі».

У прес-центрі АТО щоденно повідомляють про використання бойовиками зброї, що мала бути відведена від лінії розмежування, згідно з Мінськими домовленостями.

XS
SM
MD
LG