Доступність посилання

ТОП новини

Мобільні групи у зоні АТО затримали кілька десятків авто з контрабандою – СБУ


Архівне фото. Тодішній керівник Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль приймає участь у затриманні фур з контрабандою. Селище Родина (Луганщина), 12 травня 2015 року
Архівне фото. Тодішній керівник Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль приймає участь у затриманні фур з контрабандою. Селище Родина (Луганщина), 12 травня 2015 року

Мобільні групи у зоні проведення антитерористичної операції за дві доби затримали декілька десятків автомобілів з контрабандними товарами.

Як повідомили у прес-центрі СБУ, мобільні групи у складі співробітників СБУ, міліції, митників та прикордонників жорстко контролюють переміщення транспортних засобів і вантажів через лінію зіткнення у Донецькій і Луганській областях. Вилучені алкогольні вироби, контрафактні цигарки, продукти харчування призначалися для забезпечення збройних формувань сепаратистів та незаконної реалізації місцевим жителям за завищеними цінами.

«Торговельні заклади окупованих районів сплачують «податки» бойовикам.

Правоохоронці затримали поза встановленими пунктами пропуску в районі Щастя на Луганщині 8 автомобілів із м’ясопродуктами, у районі Трьохізбенки Донецької області − вантажівку з 2 тоннами овочів, поблизу селища Неліпівка на Донеччині − вантажівку із 5 тоннами м’яса для бойовиків, поблизу КПВВ «Георгіївка» − великий вантаж курятини та спецій. Поблизу КПВВ «Зайцеве» водій намагався нелегально переправити бойовикам партію пива на суму понад 30 тисяч гривень», − ідеться в повідомленні.

Незаконні вантажі вилучено. Нещодавно Верховна Рада України ухвалила закон, який запроваджує відповідальність за порушення порядку переміщення товарів у зоні проведення АТО. За президентський законопроект №2109а проголосували 250 депутатів при 226 мінімально необхідних.

Відповідно до закону, переміщення товарів до району або з району проведення АТО здійснюється в порядку, що встановлюється Кабміном за поданням СБУ. У Державній прикордонній службі України неодноразово заявляли про випадки перетину лінії розмежування на Донбасі транспортними засобами, які перевозили товари та вантажі без належних документів.

XS
SM
MD
LG