Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов: заяви Захарченка свідчать про намір Росії зірвати домовленості


Олександр Турчинов (©Shutterstock)
Олександр Турчинов (©Shutterstock)

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов розцінює заяви лідера угруповання «ДНР» Олександра Захарченка про бажання захопити всю територію Луганської і Донецької областей як наміри Росії зірвати мінські домовленості.

«Заяви Захарченко про бажання захопити всю територію Луганської та Донецької областей вказують не лише на повну неадекватність і розумову неповноцінність кремлівських маріонеток. Це свідчить також про наміри Російської Федерації, що керує усіма висловлюваннями своїх неповноцінних підопічних, зірвати Мінські домовленості шляхом їх дискредитації», – цитує Турчинова прес-служба РНБО України.

Секретар РНБО наголосив, що Україна виконує всі взяті на себе зобов’язання в Мінську. «Але у разі зриву Росією взятих на себе зобов’язань і мирного шляху вирішення створеної Кремлем кризи, ми готові дати відсіч військовій агресії», – заявив Турчинов.

18 липня сепаратистські сайти поширили заяву Захарченка про те, що він розглядає мінські угоди як інструмент для повного захоплення Донецької і Луганської областей. «Ми наполягаємо на тому, що «Мінськ» – це єдине вирішення конфлікту мирним шляхом. Це та нагода, коли ми можемо забрати свої тимчасово окуповані противником землі без великого кровопролиття», – сказав він.

XS
SM
MD
LG