Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Росії за присутності Сенцова і Кольченка почав розгляд їхньої справи


У Північно-Кавказький військовий окружний суд у російському Ростові-на-Дону доставили українського режисера Олега Сенцова і кримського активіста Олександра Кольченка, щодо яких 21 липня починається судовий процес у справі про планування терактів у Криму. Про це повідомляє Об’єднана група громадського спостереження за дотриманням конституційних свобод (ОГОН), яка веде твіттер-трансляцію засідання.

«Сенцова і Кольченка привели. Судова колегія у залі, засідання відкрите. Організована відеоконференція з потерпілими з Кримським гарнізонним судом в Сімферополі», – повідомляють активісти.

За їхньою інформацією, висвітлювати засідання суду прибуло багато преси, при вході в будівлю суду здійснюється огляд, як особистий, так і ручної поклажі. За повідомленням, на засіданні немає українських журналістів. Як пишуть активісти, Сенцов висловив здивування цим, а йому відповіли, що заявок від українських ЗМІ не надходило.

«Паспорти вилучають, реєструють. Обіцяють повернути пізніше», – повідомляють активісти.

«Прес-секретар повідомила, що за планом сьогодні буде зачитано обвинувальний висновок», – пишуть активісти.

Напередодні українські правозахисники запустили сайт на підтримку Сенцова і Кольченка, де планується оперативно висвітлювати хід засідань, і повідомляти про все, що стосуватиметься ситуації навколо хлопців.

Олега Сенцова і Олександра Кольченка заарештували в травні 2014 року. ФСБ оголосила, що вони є членами забороненої в Росії української організації «Правий сектор». За версією слідства, вони планували вчинення диверсійно-терористичних актів у ряді кримських міст.

Сенцов і Кольченко провину заперечують.

Низка російських і зарубіжних діячів мистецтва і правозахисників не раз висловлювалися на захист і підтримку Олега Сенцова і вважають звинувачення, висунуті проти нього, надуманими і політично мотивованими. На підтримку Кольченка також проходять акції по всьому світу.

XS
SM
MD
LG