Доступність посилання

ТОП новини

В «Укртелекомі» пояснили, що не зобовʼязані транслювати радіо «Промінь» і «Культура»


Договір між Національною радіокомпанією України і публічним акціонерним товариством «Укртелеком» зобовʼязує останнє забезпечувати трансляцію лише першого каналу Українського радіо. Про це у коментарі Радіо Свобода сказав прес-секретар ПАТ «Укртелеком» Михайло Шуранов.

«Укртелеком» забезпечує трансляцію державного радіоканалу відповідно до контракту з Національною радіокомпанією України. У контракті на 2015 рік ми зобовʼязані надавати трансляцію виключно радіоканалу УР-1. Це чітко написано в умовах контракту і в зобовʼязаннях нас як виконавця в цьому контракті», – зазначив він.

«Фактично ми навіть і не маємо юридичних підстав для трансляції УР-2 й УР-3, виходячи з умов і зобовʼязань нового контракту», – додав представник «Укртелекому».

За словами Михайла Шуранова, «Укртелеком» провів дослідження, щоб зʼясувати обсяг аудиторії другого і третього каналів Українського радіо. «Ми дійшли до такого погодження в контракті (забезпечувати трансляцію лише першого каналу – ред.), враховуючи те, що забезпечення каналів УР-2 й УР-3 є дуже коштовним. На це витрачаються значні кошти, мільйони гривень, у той час, як аудиторія каналів, за результатами досліджень, які ми нещодавно робили, фактично складається з менш ніж 18 тисяч людей», – розповів представник компанії.

«Тільки близько 15 відсотків людей, які слухають проводові радіо, мають приймачі, які теоретично в змозі приймати ці канали. І лише 1,5 відсотка слухачів радіо слухають ці канали регулярно. Враховуючи низький попит із боку слухача, враховуючи значну вартість надання цієї послуги, ми вирішили зосередитися безпосередньо на наданні послуги з передачі УР-1», – додав Михайло Шуранов.

На запитання, чому трансляцію другого і третього каналів Українського радіо у мережі проводового мовлення припинили лише зараз, речник «Укртелекому» відповів: «Це певний технічний процес. Договір ми підписали у червні цього року. Певний час займає підготовка до відключення і безпосередньо сам процес відключення».

Напередодні Національна радіокомпанія України повідомила про припинення «Укртелекомом» трансляції радіопрограм «Промінь» (УР-2) та «Культура» (УР-3) мережею проводового мовлення. Міністр культури Вʼячеслав Кириленко звернувся до Генеральної прокуратури й Ради національної безпеки й оборони з проханням зʼясувати обставини ситуації, що склалася, оскільки, на його думку, йдеться про питання інформаційної безпеки держави.

XS
SM
MD
LG