Доступність посилання

ТОП новини

Французька делегація відвідає Крим попри санкції Заходу – Слуцький


Французький політик Тьєррі Маріані
Французький політик Тьєррі Маріані

Делегація Національних зборів і Сенату Франції приїде до Москви і Криму попри санкції Заходу, заявив голова комітету Держдуми Росії у справах СНД Леонід Слуцький у вівторок, 21 липня.

«Делегація у складі понад десяти членів національних зборів і сенату Французької Республіки на чолі з Тьєррі Маріані 22 липня ввечері прибуде у Москву, а 23 липня після зустрічей у Держдумі вирушить до Криму. Це перша велика делегація західноєвропейських політиків і парламентаріїв, починаючи з «кримської весни», – сказав Слуцький, якого цитують російські ЗМІ.

За його словами, візит французьких парламентаріїв до Росії відкриє нову сторінку в діалозі Росії та Європи щодо кримського питання. Слуцький додав, що французькі парламентарії зустрінуться з чинним керівництвом Криму Сергієм Аксьоновим і Володимиром Константиновим.

Тьєррі Маріані є членом комісії національних зборів Франції з міжнародних справ (нижньої палати парламенту). Разом з президентом Російської залізниці Володимиром Якуніним він є співпрезидентом асоціації «Франко-російський діалог». У квітні Маріані разом з іншими депутатами приїжджав до Москви всупереч позиції голови нижньої палати французького парламенту Клода Бартолона.

В інтерв’ю французькому телеканалу iTELE Маріані повідомив, що поінформував про цю поїздку МЗС Франції, ставлення якого «не було прихильним».

Відносини між Москвою та Заходом погіршилися минулого року, після російської анексії Криму.

Наприкінці лютого, на початку березня 2014 року перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів. 16 березня 2014 року на території Криму і Севастополя відбувся так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу.

Ні Україна, ні Євросоюз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала. Також вони звинувачують Москву у підтримці донбаських сепаратистів, Росія відкидає ці звинувачення.

XS
SM
MD
LG